Sokak hayvanlarını eziyetten kurtaracak dev proje: Hayvan Kampüsü

Çevre Bilimci Yüksek Kimyager Mehmet Tatar, Eylül 2013 yılında MHP Ataşehir Belediye Başkan Aday adayı olduğu dönemde projeleri arasında olan “Ekolojik Hayvan Kampüsü” projesi hakkında bilgi verdi. Tatar, “Bir sokak hayvanın kulağına sadece aşı küpesi takıp sokaklara salmak bir cinayettir. Biz de bu cinayetlerin önüne geçebilmek için devletimiz ve milletimiz adına “Hayvan Kampüsü” isimli projemizi hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

0
24498

Sokak hayvanlarını eziyetten kurtaracak “Ekolojik Hayvan Kampüsü” projesi hakkında bilgi veren Çevre Bilimci Yüksek Kimyager Mehmet Tatar, “Metropol şehirlerinde sokak hayvanların yaşadığı sıkıntılar artık ayyuka çıkmış durumda. Bu problemi de çözmek bizim vatandaşlık görevimiz. Günümüzde görüyoruz ki, sokak hayvanları trafikte karşıdan karşıya geçerken bir aracın altında kalabiliyor. Ya da insan şiddeti ile karşılaşabiliyor. Bir sokak hayvanın kulağına sadece aşı küpesi takıp sokaklara salmak bir cinayettir. Biz de bu cinayetlerin önüne geçebilmek için devletimiz ve milletimiz adına “Ekolojik Hayvan Kampüsü” isimli projemizi hayata geçirmemiz gerekiyor.

DONANIMLI HAYVAN HASTANESİ

Bu Ekolojik Hayvan Kampüsü projemizin amacı sokaklarda başıboş kedi ve köpeklerin önüne geçebilmek. Bu hayvanların konaklayabilmeleri, tabiri caiz ise aile ortamında bulunmalarını sağlamaktır. Hayvan barınakları dedikleri hayvan haklarını aykırı tabirinden de kurtulmaktır. Hayvan Kampüsü projemizin içerisinde tam teşekküllü bir hayvan hastanemiz olacak. Yaralanan ya da hasta olan hayvanlarımızın ameliyatlarını yapabilecek şekilde donatılacak. Ve buraya gelen hayvanlarımıza hizmet verecek.

HAYVANLAR İÇİN 122 ACİL HAT

Ayrıca hayvan hastanemizin içerisinde bir 122 isimli bir acil hat kurulacak. Buraya gelen acil çağrılarda hayvan ambulansımız hemen yola çıkacak ve olay yerinde veteriner hekimlerimiz duruma müdahale edecekler. Bu sayede kontrolü sağlanamamış hayvanın can güvenliğini de korumuş olacağız.

KONFORLU VE GÜVENLİ HAYVAN OTELİ

Projemiz içerisinde yine Ekolojik Hayvan Oteli olacak. Bu hayvan otelimizin amacı ise, tatile giden ve beslediği evcil hayvanını bırakacak yer bulamayan vatandaşlarımızın kullanımı için düşünüldü. Hayvan sahipleri hayvanlarını bu hayvan Oteline teslim edip akılları hayvanlarında kalmadan rahatça istedikleri yere gidebilecekler. Dönüşlerinde ise sağ salim, bütün sağlık kontrolleri yapılmış şekilde hayvanlarını bu merkezden geri alabilecekler.

EVDE HAYVAN BESLEME İZNİ

Bu proje kapsamında hayvan besleme izni. Hayvan beslemek isteyen vatandaşlarımız bağlı bulundukları belediyeye müracaat edecekler ve belediyenin vermiş olduğu hayvan besleme izin kağıdı almaları gerekecek. Bunu yapmaktaki amacımız ise şehirlerde hangi apartmanda kedi, köpek, kanarya vb gibi hayvanların olup olmadığını tespit etmek. Neden tespit etmek istiyoruz.?

Çünkü son günlerde yazılı ve görsel basınımızda çok yer aldı. Hayvan şiddetinin önüne geçebilmek. Evinde şiddete maruz kalan, tecavüze ve tacize uğrayan sessiz dostlarımızın sağlıklı olup olmadıklarını, acı çekip çekmediklerini bilmek. Olumsuz bir durum var ise olaya müdahil olmak. Veteriner hekimlerimiz 1-2 ayda aralıklarla bu hayvan beslenen evlere giderek herhangi bir salgın hastalığı vs. var mı bunu öğrenecek.

HAYVAN KAMPÜSÜN İÇİNDE NELER VAR?

Bu kampüsümüzün içerisinde neler olacak kısaca bilgi vereyim.

-Ekolojik At çiftlikleri

-Ekolojik Aqua Parklar

-Ekolojik Çocuk oyun merkezleri

-Sadece çocuklara yönelik Ekolojik AVM’ler

-Tiyatro, Sinema ve kütüphaneler olacaktır.

 Bu merkez gelen çocuklar buradan çıkmak istemeyecekler. Tamamen hayvanlarla çocukların iç içe ve barışık şekilde vakit geçirdikleri bir tesis olacak. Ayrıca çocuklarımıza yönelik spor salonları, eğitim salonları ve yüzme salonları olacak.

HAYVAN EĞİTİM MERKEZİ OLACAK

Yine bu proje kapsamında Hayvan Eğitim Merkezi olacak. Neden böyle bir eğitim merkezi düşündük? Çünkü evine kedi veya köpek alan bir vatandaşımız hayvanın dışkı ve idrar eğitimini vermek için büyük sıkıntılar yaşamakta. Bu Hayvan Kampüsü içerisinde yer alacak olan Hayvan Eğitim Merkezinde hayvanlarımıza eğitimlerini vererek sahiplerine teslim edeceğiz. Hayvan besleyen sahiplere ise hayvanlarına nasıl bakıp ve beslemeleri için de ayrıca eğitim vereceğiz. Eğitim sonunda vermiş olduğumuz sertifikalar sayesinde hayvan sahipleri de bilinçli hayvan besleyen insanlar olmuş olacaklar.

Çevre Bilimci Yüksek Kimyager Mehmet Tatar, Eylül 2013 yılında MHP Ataşehir Belediye Başkan Aday adayı olduğu dönemde vaatleri arasındaki Hayvan Kampüsü projesiyle ilgili diğer yayınımız olan Güncel Posta Gazetesi’ne verdiği röportajda detaylı bilgi vermişti.

EN AZ 500-600 KİŞİYE İŞ İMKANI

Tesisimizin enerjisi tamamen doğal enerji sistemi ile olacak. Güneş veya Rüzgâr tribünü şeklinde kurulan mekanizmalar ile enerjiden tasarruf etmeyi planlıyoruz.

Proje, Yap-işlet-devret mantığıyla yapılacak. Bu sayede devletimize ve belediyelerimize hiçbir şekilde yük olmayacak. Ayrıca 500- 600 kişilik bir iş istihdamı yaratmış olunacak. Hayvanlarımızın üzerinden medyaya çıkıp ajitasyon yapmak yerine insanların bu projeye sahip çıkmalarını bekliyoruz. Devletimizin birinci görevi insanı ve hayvanı yaşatmaktır.

Mehmet Tatar Hayvan Kampüsü Projesi için yetkili mercilerden izin istedi

İSTANBUL İÇİN İLK ETAPTA 2 KAMPÜS GEREKLİ

İstanbul gibi neredeyse 20 milyon nüfusu olan bir şehirde bu proje kaç tane olmalı derseniz? Birinci olarak sahada istatistik çalışması yapmalıyız. Belediyemizin kulağına küpe takıp sokaklara saldığı hayvan sayısı belli. Bunların tespitini yapmamız lazım. Anadolu veya Avrupa yakasına öncelikli olarak birer tesis yapılmalı. Ve sonraki duruma göre tesis ikiye çıkarılabilir. Bu projemiz hayata geçirildiği takdirde dünya literatürüne geçecektir. Avrupa Birliği nazarında da hazırda böyle bir proje yok. Olursa İstanbul’da ve dünyada bir ilk olacak.

Son olarak şunu belirtmeliyim, hayvan sevgisi ile büyümeyen insanlar şiddete daha meyillidir. Çocuklarımızı hayvanlar ile iç içe güvenle yetiştirmeliyiz ki gelecek nesillere sevgiyi huzuru bırakalım” açıklamasında bulundu

Haber-Fotoğraf: Dr. Hamit Kurt / Gazete 1453/İstanbul