Çekmeköy’de ‘Mutfaklar şeffaf, gıdalar güvenli’

Birbirinden lezzetli yemekler ve mutfağa dair birçok konunun yer aldığı Şeffaf Mutfak 3. Güvenli Gıda Festivali Çekmeköy Belediyesi’nin bahçesinde iki gün sürdü.

0
22072

Gazete 1453 /Çekmeköy

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği festivale;  İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde, yiyecekler sergilenirken vatandaşlar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirildi. Festivalde miniklere doğru el yıkama teknikleri anlatılırken çocuklar kendileri için hazırlanan mini alanlarda mutfağa girdi. Minikler keklerini rengarenk süsleyerek lezzet yarışı yaparken aileleri de heyecanla çocuklarını izledi. Çocukların en lezzetli keki yapmak için uğraştığı o anlar ise renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde ayrıca Çekmeköy Belediyesi’nin denetimlerinden geçerek Şeffaf Mutfak Bayrağı alan işletmelere de belgeleri takdim edildi. Ünlü şefler; Rafet İnce, Sahrap Soysal, Muhsin Ertürk, Eyüp Kemal Sevinç’in mutfak sırlarını paylaşarak yemek tarifleri verirken, Diyetisyen Betül Ceylan da dengeli beslenmenin önemini ve kurallarını anlattı.

KONSERLERLE RENKLENDİ

Spor, oyun ve yemekle geçen gündüzlerin ardından alandakiler konserlrle müzik ziyafeti yaşadı. Şeffaf Mutfak Güvenli Gıda Festivali’nde 22 Eylül Cumartesi günü Evrencan Gündüz ve Buray, 23 Eylül Pazar günü de Zara  sahne aldı.

ŞEFFAF MUTFAK NEDİR?

Çekmeköy Belediyesi ve Diversey’in Şeffaf Mutfak Projesi, Çekmeköy’de gıda sektöründe hizmet veren tüm işletmelerin yeme-içme alanlarının bir standart oluşturarak, vatandaşa sağlıklı ve güvenilir hizmetin garantisini veriyor.

 Süreç Nasıl İşliyor?

Uzman ekiplerin danışmalık hizmeti verdiği proje, işletmelerin kendilerini objektif bir açıdan görebilmelerinin sağlanması esasına dayanıyor. Restoranlar, kafeler, kantinler,  tüm yiyecek ve içecek üretim-tüketim mekanlarını kapsayan projeye katılım, işletmenin tercihine bırakılıyor. Gönüllü olarak projeye dahil olan işletme, kendi şartları göz önünde bulundurularak gıda güvenliği ve hijyen konusunda uzman ekipler tarafından değerlendiriliyor İncelemeler, düzenlemeler ve eğitimlerin ardından istenilen düzeye ulaşan işletmelere “Şeffaf Mutfak, Sağlıklı ve Güvenilir İşletmeler Sertifikası ile Bayrağı” teslim ediliyor. Süreç, belirli aralıklarla yapılacak ziyaretler ve eğitimlerle devam ediyor. Haber&fotoğraf: Mehmet Dursun